BU GURUR HEPİMİZİN

Sancar: “Ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak 96'ncı kuruluş yıl dönümümüzü kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.”

  • 09 Eylül 2019 - 16:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96’ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Sancar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“CUMHURİYETİMİZ SONSUZA KADAR

Umudun adı, ülkemizi kurtaran ve kuran Cumhuriyet Halk Partimiz 96 yaşında. 

Gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyet’ten önce 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisini kurmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren her bir birey bu onuru ve haklı gururu yaşıyor, yaşayacak. Cumhuriyet Halk Partisi 96’ncı kuruluş yıl dönümünde dimdik ayakta ve milletimizin umududur.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini inşa eden ve kadınlara seçme, seçilme hakkını sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyeti kuran partimiz, demokrasinin yerleşmesini ve adaleti de sağlamıştır.

Ulu Önderimiz ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleri 96 yıldır ülkemiz için hizmet etme aşkımızın da ilhamıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, kurucusu Atatürk’ün ülküsünden hiç bir zaman ayrılmayan, ülkemizin geleceğine ışık tutan partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi; cumhuriyetin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi adaleti yok edenlerin değil, çağdaş hukuk sistemini kurup adaleti sağlayanların partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi Atamıza ve ülkemize layık olmak için büyük çaba sarf etmektedir.

96’ncı yılımızı; onur, mutluluk ve büyük bir övünçle kutluyoruz.”