BOZKURT KADIN AÇIK CEZAEVİ'NDE TACİZ İDDİALARI YARGIYA TAŞINDI

Bozkurt Açık Kadın Cezaevi'nde gerçekleştiği iddia edilen taciz vakası yargıya taşındı. Dün görülen ilk mahkeme Eylül ayına ertelendi.

  • 10 Nisan 2019 - 10:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Özel Haber: Mehmet Özden

Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevi'nde gerçekleştiği iddia edilen taciz vakası yargıya taşındı. Dün görülen ilk mahkeme ileri bir tarihe atandı.

İşlediği suç nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezası alan ve Kocabaş T tipi cezaevi'nde 2 ay yattıktan sonra açık cezaevine geçme hakkı kazanan M.T. (30), Bozkurt Açık Kadın Cezaevi'ne geçtikten sonra orada görevli olan sivil memur M.A.'nın tacizine uğradığını iddia ederek olayı yargıya taşıdı.

M.T.'nin iddialarına göre açık cezaevine geçtikten 4 ay sonra görevli M.A.'nın tacizlerine maruz kalmaya başladı. 7. ayda izne ayrılan M.T. ailesiyle birlikte vakit geçirmek için geldiği evinde sosyal medya hesabına girdiğinde M.A.'nın kendisine mesaj attığını farketti. Numarasını gönderen ve acil aramasını istediğini yazan bir mesaj bırakan memur M.A.'yı arayan M.T. kurum içerisinde defalarca ikaz ettiğini iddia ettiği M.A.'yı telefonda son kez uyardı.

M.T. telefondaki görüşmede ifadesine göre: "Seni kurumda defalarca uyardım benden uzak dur bir daha beni arama yoksa seni şikayet ederim" dedi. M.A.'nın da karşılık olarak, "Ben kurumda daha önce başka kadınlarla da beraber oldum şikayet edersen senin başın yanar. Ben yurttan çıkmayım benim 10 yıl dokunulmazlığım var" dediğini dile getirdi. Mahkeme tutanaklarına da yansıyan bu konuşmanın ardından, açık cezaevine döner dönmez kurum müdürüne şikayette bulunan M.T.'nin şikayeti üzerine görevli hakkında soruşturma başlatıldı. M.A. ise memura hakaret nedeniyle hakkında düzenlenen tutanakla cezası 2 ay daha arttıralarak kapalı cezaevine gönderildi.

Kocabaş cezaevine dönen M.T. ziyarete gelen aile fertlerine başından geçen olaylardan bahsederek CİMER'e başvurmalarını istedi. Konunun CİMER'e taşınması ve M.T.'nin Kocabaş Cezaevi'nde savcıya 2 defa verdiği ifade ile konu yargıya taşındı.

Dün Çardak Adliyesi'nde görülen ilk mahkemede görüntü kayıtları ve yazılı delilleri de sunan M.T. Haberci Kuş'a verdiği röportajda; "Bu haksızlık ve yaşanan taciz karşısında sessiz kalamazdım. O zor dönemde bile işlediğim suçun cezasını çekerken böyle bir durumla yaşadığım manevi sıkıntılar ve çocuklarımın 2 ay daha bensiz kalmaları bu dava karşısında dik duruşumun en büyük sebebidir. Adaletin tecelli edeceğinden yana hiç şüphem yok ben ve benim gibi bir çok mahkumun sessiz kalmamalarını bu tarz olaylar karşısında korkmadan dik durmalarının gerektiğini düşünmekteyim" dedi.

Sanık M.A. ise ifadesinde üzerine atılı suçları kabul etmediğini dile getirerek. Şahsa karşı hiç bir cinsel tacizim olmamıştır. Kendisi beni tanımadığım bir numaradan arayarak benden hoşlandığını benimle birlikte olmak istediğini dile getirdi diyerek savunmasını yaptı.

Mahkemeye sunulan delillerin ve tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme Eylül ayına ertelendi.