BAŞKAN OSMAN ZOLAN’DAN 19 MAYIS MESAJI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gençliğin her zaman milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, dürüst ve yeniliklere açık bir niteliğe sahip olması gerektiğini belirterek, "Çünkü gençlik demek gelecek demektir" dedi.

  • 18 Mayıs 2019 - 17:15
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin yeniden var oluşunun simgesi olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Yurdumuzun her bir köşesinde vatanı için canını seve seve vermeyi bekleyen milletimiz, Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla beraber topyekun hareket etme hüviyetine evrilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başlattığı bu destansı mücadele ile Milli Mücadele’nin yönünü belirlemiş, adeta dünya tarihini yeniden şekillendirmiştir. Esaret altında yaşamaktansa şehit olmayı tercih eden milletimiz milli birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, düşmana karşı yegane güç olmanın tarifini ortaya koymuş, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır."

Denizli'nin Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetvasıyla bu mücadelede yerini alan ilk şehir olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Sevgili gençler, atalarımızdan emanet kalan bu cennet vatanı ilelebet hür ve bağımsız yaşatmak hepimizin asli görevidir. Gençliğimiz, her zaman milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, dürüst ve yeniliklere açık bir niteliğe sahip olmalıdır. Çünkü gençlik demek gelecek demektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı, bu güzel vatan uğuruna kanını akıtan tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.