BAŞKAN ÖRKİ’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Örki, “Türk Milleti olarak zor süreçlerden, nice mücadelelerden, tarihe altın harflerle zaferlerimizi kazıyarak geldik. 15 Temmuz 2016 tarihi de Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını ispatladığı gündür” dedi.

  • 14 Temmuz 2019 - 12:41
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün üçüncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Türk Milleti’nin, milli iradenin birlikte sağlam duruşuyla hain kanlı darbe girişimi oyuncuları hedeflerine ulaşamamıştır” diyen Başkan Örki, mesajında, “Dün olduğu gibi, bugünde, yarında anı milli mücadele ruhuyla Türk Milleti’nin demokrasisine sahip çıkacaktır. Bir Millet düşünün tarihi zaferlerle dolu, bağımsızlık uğruna nice bedeller ödeyip, her şartta ve koşulda bağımsızlığına, bayrağına, vatanına sahip çıkmış. İşte bu Milletin adı, Türk Milleti’dir. Milletine, Devletine, Vatanına, Bayrağına sahip çıkan halkımız, ülkemiz içinde hain planlar kurarak, devletimize, demokrasimize karşı darbe girişimine kalkışanlara en güzel cevabı 15 Temmuz 2016 günü vermiştir.

O gün tankların, silahların karşısında, helikopterlerin, füzelerin altında korkusuzca duran analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz, babalarımız imanıyla, inancıyla, Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını ispatladığı gündür. O gün, Devlet, Millet el ele bir destan yazılmıştır. Milletimiz üzerine oyunlar hep oynanmış, bundan sonra da oynanacağı bilinmelidir. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, Türk Milletimizin iç ve dış düşmanlarına karşı duruşu her zaman nettir. 15 Temmuz günü de bu net duruşun bir sonucudur. Milletimiz terörde, darbede, işgal durumunda her zaman birlik ve beraberlik içinde olmuştur, olmaya da devam edecektir. O karanlık gecenin aydınlığa kavuşmasında dik duruşlarıyla, cesaretleriyle yüreklerimizde ebedi yer etmiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 15 Temmuz destanını hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız. Bu duygularla, Milletine, Devletine, Vatanına, Bayrağına sahip çıkma uğruna canlarını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi bir kere daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.