BAKLAN’I TARIMIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

İyi Parti Baklan Belediye Başkan Adayı Hakan Orhan projelerinden bazılarını açıkladı. Vatandaşla bir araya gelerek başkanlık döneminde yapacaklarını açıkladı.

  • 25 Şubat 2019 - 11:13
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Baklan İyi Parti Adayı Orhan yaptığı yazılı açıklamada; "Ülkemizin en önemli ovalarından birisine sahip olan ilçemizde tarımın gelişimi adına gereken tüm çalışmalarımızı tamamladık.İlçemizde tarımın en üst seviyede yapılması ve tarım gelirlerinin kat ve kat artması için şu ana kadar yapılmamış ve hatta düşünülmemiş birçok projeyi Baklan halkına sunacağız" dedi.

Bizim başkanlık dönemimizde tarımla ve sanayiyi birbirine entegre edeceğiz diyen Orhan; "İyi tarım uygulamaları ile katma degeri artırılmış halkımıza daha çok kazanç sağlayacak ürünler üreteceğiz

Öncelik olarak belediyemiz bünyesinde kuracağımız şirket üzerinden bölgemizde üretilen tüm tarım ürünlerini satın alacağız. Bu şirketimiz aynı zamanda bölgenin gelişmesi adına uygulamayı düşündüğümüz tüm iyi tarım uygulamalarında halkımıza ücretsiz danışmanlık yapacaktır. Baklanımıza şıra ve pekmez fabrikası kurup vatandaşımızın ürününü değerlendirecek ayrıca istihdama katkı sağlayacağız.Yine bölgemizde salça ve turşu fabrikası kuracağız. Bölge halkımızın mevsim gözetmeksizin tarımdan gelir elde edebilmesi için sera kurabilmesi için ilçemizi sera bölgesi ilan edeceğiz. Bu seralarda üretilen tüm ürünleri yine şirketimiz aracılığı ile yurt içi ve yurt dışı pazarlarına ulaştıracağız.

Şu ana kadar yurt dışında yaptığımız görüşmelerin sonuna geldik. İlçemizde ilaç ve kozmetik sanayide kullanılacak özel bitkiler yetiştireceğiz ve yine bu ürünleri halkımızdan kuracağımız alım merkezlerinde satın alacağız" dedi.

Baklan İyi Parti Belediye başkan adayı Hakan Orhan’ ın tarım politikalarıyla ilgili sadece birkaçını açıkladığı projelerden sonra yıllarca Tarım il müdürlüğü yapan rakibi Yusuf Gülsever’ e hitaben rakibini kendi silahı ile egale edeceğini akıllara getirdi.