BABADAĞ'DA 6 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğal güzelliklerin ve ormanlık alanların korunması ve çoğaltılması için 6 bin ağaç dikilecek.

  • 12 Eylül 2019 - 11:54
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Babadağ Belediyesi ve Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) ortaklığında gerçekleştirilecek olan ağaç dikimi için ilçede çalışmalar başlatıldı.
Denizlili tekstil firmalarınında destek olduğu ağaç dikimi için çanta ve hediye hediyelik eşyalar üretilerek bağış toplanacak. Gerçekleştirilen bağış kampanyasından elde edilen gelir, dikilecek olan ağaçların maliyeti için kullanılacak.

Yaklaşık olarak 14 bin dönüm arazinin kullanılacağı ağaç dikme projesi 1 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek. Saat 17:00'da başlayacak ağaç dikimine çevre halkından ve öğrencilerden büyük bir katılım bekleniyor.  

Daha yeşil bir Babadağ için harekete geçen kurumlar, bu ortaklıkla Babadağ'ın güzeliklerini arttırmayı hedefliyor. Yapılacak olan ağaç dikme projesiyle alakalı Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı "Türkiye'nin her yerinde maalesef yeşil alanlarımız yanıyor, ranta ve talana açılıyor. Bizler Denizlimizde ve Babadağ’da daha yeşil hayaller kurulsun istiyoruz. Yeşilin artması için elimizden geleni yapacağız. Yeşil alanlarımızı rant ve talana açmak yerine arttırılması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu proje için elini taşın altına koyan BASİAD'a çok teşekkür ederim. Daha yeşil bir Babadağ için çalışmalarımız devam edecek. Halkımızı da bu konuda bizlere destek olmaya davet ediyorum" dedi.