ARINÇ DENİZLİ'DE SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ

Eski TBMM başkanı Bülent Arınç Denizli'de kitap fuarına katıldı. Kitap fuarının ardından söyleşi yapan Arınç seçim değerlendirmesinde bulundu.

  • 15 Nisan 2019 - 11:17
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Denizli Kitap fuarına katıldı. Hayranları ile buluşan ve kitaplarını imzalayan Arınç, sonrasında söyleşiye katıldı. Seçim değerlendirmesinde bulunan Arınç çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç konuşmasında, AK Parti'ye bakarsanız şu kadar büyükşehir, şu kadar il belediyesi kazandı. Yüzlerce, binlerce belediye meclis üyesi çıkardı ve toplamda oyu yüzde 44'lerden aşağı değil dedi.

Böylesine kıyasıya ittifaklar içinde geçen bir seçimden yüzde 44 veya 45'e yakın bir oyla çıkmış olmak, AK Parti açısından başarılıdır ama bu seçimlerde en çok konuşulan iki büyükşehir belediyesi Ankara ve İstanbul'un çok az oy farklarıyla kaybedilmiş olmasını başarı olarak şüphesiz göremeyiz ancak total baktığınız zaman genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız da aynı şeyi söylüyor diyen Arınç; "En son geldiğimiz noktada bir başarısızlık söz konusu değil diyor. CHP, kendi açısından başarılı görülebilir. En azından iki büyükşehirde önde görünüyor" dedi.

Henüz İstanbul sonuçlanmış değil diyen Arınç; "İzmir'i zaten alacağını herkes kabul ediyordu. Bunun yanında da hiç umulmadık illerin belediyelerini aldı. Kırşehir'i, Çankırı'yı veya çevresindeki illerin belediyelerini kazanmak, bu da işte AK Parti'li, MHP'li belediye başkan adaylarının kıyasıya yarıştığı bir yerde çıkan sonuçlardır." "Saygı göstereceğiz" Denizli'deki başarının Büyükşehir açısından çok büyük olduğunu, 19 ilçenin 14'ünü aldıklarını anlatan Arınç, İstanbul'da ise Maltepe ve Büyükçekmece belediyeleri için sayımların bittiğini, olağanüstü itiraz yöntemine gidileceğini belirtti" dedi.

Büyükşehir için de böyle bir itiraz yolunun bulunduğunu dile getiren eski TBMM başkanı Bülent Arınç, "Kanunda bu imkanlar varken buna göre karar vermek, Yüksek Seçim Kurulunun işidir. Biraz daha sabırla bekleyelim. Çıkacak sonuca da elbette saygı gösterelim, kazanan insanları da tebrik edelim. Ankara göreve başladı, hiçbir olağanüstülük olmadı. İstanbul'da da çıkacak sonuç, ister Binali Yıldırım açısından ister İmamoğlu açısından olsun, elbette halkımızın takdiridir, bunlara da saygı göstereceğiz. Bu büyükşehirleri bu arkadaşlarımız yönetecekler." dedi.