ALPERENLERDEN 19 MAYIS MESAJI

Denizli Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Mustafa Ali Oytun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Oytun mesajında 19 Mayıs’ta gösterilen direniş ruhunun Alperen Türk Gençliğinde hala bulunduğunu ve bulunmaya da devam edeceklerini söyledi.

  • 19 Mayıs 2019 - 16:03
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

“BU AZİM TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR”

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan istiklal ve kurtuluş mücadelesinin ardından geçen 100 yılın ardından Büyük Türk Milletinin ve devletinin ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığı bütün dünyaya gösterilmiş büyük bir örnek olduğunu belirten Alperen Ocakları Denizli İl Başkanı Mustafa Ali Oytun, “Cumhuriyetimizin Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’a Anadolu’nun yiğit evlatlarını ayaklandırmak amacı ile başlattığı bu mücadelenin ardından tam bir asır geride bıraktık. Bu ayaklanma bu ruh Türk milletinin inanmışlığının bir göstergesidir. Atatürk gibi lider ruhlu bir komutanın bu denli kahramanca atılımıyla ayaklanan Türk milleti, Asırlarca gelen Türk töresinin yenilemeyeceğini kaybetmek gibi bir durumu asla benimsemediklerini, sonucu ne olursa olsun, genci yaşlısıyla, kadını erkeği demeden yek vücut olup tek vatan toprağı için savaşmanın büyük kudretini göstermişlerdir. Biz Alperenler bu ruhu bir asır geçmesine rağmen hala içimizdeki ülküde beslemekteyiz. Düşmana verilecek tek karış toprağımızın olmadığını, her türlü insanla birlik olup zorlukların üstünden geleceğimizi gösterdik. 15 Mayıs’ta Ahmet Müftü Hulusi Efendi ile Denizlimiz de başlayan direniş destanımızda Başta bu kutlu yolculuğun ardından Anadolu’yu düşmanlarımıza karşı ayaklandıran Cumhuriyetimizin Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu topraklar uğruna cenk etmiş tüm ceddimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

“19 MAYIS RUHUNUN KOCA ASIRLAR SONRAKİ TEMSİLCİLERİYİZ”

Koca bir asır geride kaldı, biz bu ruhun temsilcisi olmaya devam edeceğiz diyen Başkan Oytun,” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramında Atatürk’ün fikriyatlarını, liderlik duruşunu saygı ve sevgi ile anıyoruz. Gençlere armağan edilmiş bu bayramda. Milyonlarca Alperen, Anadolu’nun bu ruh ve inancına sahiptir. Bizler Binlerce yıldır hüküm sürdüğümüz bu kutsal topraklarda Alparslan’dan, Fatih’e Mustafa Kemal Atatürk’ten Muhsin Yazıcıoğlu’na kadar birçok kahraman liderle bu güzide topraklara sahip çıktık. Bu ruh bu inanç, bu asil kan bu kutlu dava bizde oldukça bizler bu devletin bekasının savunucusu bu kutlu ülkenin her daim neferleri olacağız. Yılmayacak yıkılmayacak her türlü belaya göğüs gereceğiz” dedi.