ACIPAYAM'DA T.C. ÖNERİSİNE RET

Acıpayam Belediye Meclisinin Haziran ayı oturumu gerçekleşti.

  • 11 Haziran 2019 - 07:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Acıpayam Belediye Meclisinin Haziran ayı oturumu gerçekleşti.

Acıpayam Belediye Meclisi Haziran ayı oturumu Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın izinli olması nedeniyle Başkan Vekili Şükrü Yalçın Başkanlığında gerçekleşti.

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMASI

Gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi ve Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakabe Heyetine seçilecek üyelerin belirlenmesine dair Tarım ve Hayvancılık Komisyonu RaporununnMecliste görüşülmesi için gündeme alınması hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısı, AKP'li meclis üyelerinin çoğunluk oyuyla kurulmaması kararlaştırıldı ve Belediye Zabıtası ile devam edilmesi kararlaştırıldı.

SERA ALANLARI

5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (f) fıkrası gereğince hazırlanan, belediyemizin vergi, resim, harç ve ücretlere ilişkin 2019 yılı ücret ve tarifeleri içerisinde görüşülmeyen, sera yapılacak yerlerin her bir m2's için alınacak harç miktarlarının belirlenmesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısı, gündeme geldi.
Bu konuda muhalefetin ücret alınmasın önerisine karşılık AKP gurubı oy çokluğu ile aldığı karar sonrası m2.'si 0.10 kuruş olarak belirlendi.
Yani bir dekar sera alanından (Yüz Tl.) ücret alınacak.

ESKİ CEZAEVİ YERi

Uygulamalı imar planında, Acıpayam Belediyesi Gazi ve ülür evi alanı olan, Yukarı Mahalle, 60 ada, 14 nolu parsel üzerinde bulunan Cezaevi ve Lojman vasfındaki taşınmazın halkın ortak kullanım alanı olarak, ilçemiz halkına kazandırılmaz üzere Maliya Hazinesinden Belediyemiz adına kesin tahsisinin yapılmasına ilişkin Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısı, ise komisyona havale edildi.

AKALAN'DAKİ SULAMA SUYU ÜCRETİ

Akalan'daki Belediyeye ait su pompalarının ücretlerinin ve pompaların elektrik tüketim bedellerinin belrilenmesi için Tarım Komisyonuna havale edildi.

BELEDİYE BİNASINA T.C. YAZILMASI

Belediye Hizmet Binasının Tabeasına T.C. yazılması gündeme geldi.

"Acıpayam Belediye Binası yapıldığında, belediyeye ait bir bina olması dolayısıyla Acıpayam Belediye Sarayı olarak adlandırılmış idi.
Belediyemiz binasının zeminindeki tüm işyerlerinin satılmasından ve zemin katta belediyemize gelir getiren bir işyeri kalmamasından dolayı, isminin Türkiye Cumhuriyeti Acıpayam Belediyesi olarak değiştirilmesini talep ediyoruz" 
önerisi ise CHP gurubunun meclis üyelerinin tamamının onayı ve imzası olan dilekçesi, AKP gurubu gündeme alınmasının redddeti.

OVA YOLLARI

Dilek ve temenniler bölümünde ise CHP'li Baki Tatar'ın ova yollarının grayder ile yılda en az iki kez elden geçirilmesi talebi olumlu karşılandı ve gereğinin yapılması için birim müdürüne talimat verildi.

Haber: Ramazan Alkan - Acıpayam Gazetesi.com