ACIPAYAM'DA EVLERİ BÜYÜKŞEHİR YIKACAK

Yıkılacak Evler Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yıkılıyor

  • 19 Ağustos 2019 - 00:20
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Ağustos ayı Meclis toplantısında gündeme gelen, Acıpayam'daki depremde ağır hasar gören evlerin yıkımının Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Başkanlığında toplanan Ağustos ayı meclis oturumunda Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Ertan Başkan'ın sunmuş olduğu 5 maddelik soru önergesi Zühal Demir, Erhan Türkmenoğlu, Fatih Coşkun, Uğur Çizmecioğlu, Himmet Keysan'ın imza desteğiyle 20 Mart 2019 tarihinde meydana gelen deprem konusu ele alındı.

       DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

         Bilindiği üzere 20 mart 2019 tarihinde Acıpayam ilçemizde bir deprem meydana gelmiştir.Bugün itibariyle depremzedelerimiz yaklaşan kış ayına ve aradan geçen yaklaşık altı aydır kendileri adına somut yaklaşımlar yapılmadığından ve bilgi karmaşasından şikayetçi ve mağdur konumundadırlar.Konu ile ilgili olarak aşağıdaki soruların cevaplanması istemiyle Meclis başkanlığınıza başvuru hakkı doğmuştur.

1- Depremden sonra bölgede Çevre Şehirlik Bakanlığı ve Afad ekiplerinin yapmış olduğu hasar tespit çalışmaları neticesinde yıkım kararı verilen 8 ve 6 hasarlı evlerin yıkımını hangi kurum ve kuruluşlar üstlenmiştir?

2-Bugüne kadar Acıpayam da yıkılan 8 ve 6 hasarlı evlerin sayısı nedir?

3-Yıkımlar ne zamana kadar sürecek ve bugün itibariyle hangi aşamadadır?

4-Yıkımlarda bugüne kadar ne kadar para harcanmıştır?

5-Deprem bölgesinde kullanılmak üzere Çevre Şehirçilik Bakanlığı ve/veya Afad’dan Belediyemize bir ödenek gönderilmiş midir, gönderildi ise miktar nedir ve hangi kullanım amacı ile gönderilmiştir?

          Yukarıda sunmuş olduğum soruların cevaplanarak tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini arz ve talep ederim.16.08.2019"

Soru önergesine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yanıtladı ve Acıpayam'da 400'e yakın yıkım kararı verilen evin yıkımının Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımlarının üstlenildiğini ifade etti.

Öte yandan Acıpayam'da yapımı devam eden TOKİ evlerinin bir bölümünün depremzedelere tahsis edileceği de açıklandı.

Kaynak: acipayamgazetesi