5 SORU 5 CEVAP KONUĞU DSP PAMUKKALE ADAYI YUSUF UREM

DSP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem, Haberci Kuş'tan Mehmet Özden'in sorularını yanıtladı

  • 22 Şubat 2019 - 10:01
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Mehmet Özden: DSP'den Pamukkale adayısınız. Siyasete girişiniz nasıl gelişti? Neden DSP?

Yusuf Urem: Siyasetle çok yakın ilişkim yoktu, sadece izleyiciydim. Bir akşam DSP'den il başkanımız şu anki Tavas adayımız Volkan Çobanoğlu , Pamukkale adayımız olur musun teklifiyle geldi. Bir süre sonra kabul ettim. Daha sonra genel başkanımız Önder Aksakallı ile görüştüm. Onların da onayını alarak DSP'den Pamukkale adayı oldum.

Mehmet Özden: Pamukkale çıkışınız çok konuşuldu. Prestij isim olarak nitelendirebileceğimiz Pamukkale ismini neden değiştirmek istiyorsunuz?

Yusuf Urem: Pamukkale ismi aslında bir markadır. Bu isimle anılan turizm, yiyecek ve gıda üzerine bir çok marka var. İlçe adı olarak Pamukale isminin kullanılması bana çok yanlış geliyor. Sebebi de Pamukkale ilçesinde bir fuhuş operasyonu olduğunda başlıklar 'Pamukkale'de fuhuş' oluyor. Uyuşturucuda 'Pamukkale'de uyuşturucu' oluyor. Beyaz travertenleri fuhuş , uyuşturucu ve cinayet gibi şeylerle yan yana getiriyoruz .Bence bu bir hatadır. Yarın Pamukkale ilçemizde büyük bir olay olabilir. Yarın Pamukkale'de büyük bir facia ile karşılaşabiliriz. Royters ajansı bu haberi 'Pamukkale'de büyük facia' adı altında duyurduğunda nasıl bir cevap vereceğiz? Ben bu gerekçelerle bu ilçenin adının değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tarihsel ve kültürel mirasın isminin kirletilmemesi gerektiğini düşünüyorum.Bu sebeple de bu söylemi ortaya koydum. Halk arasında değerlendirmesini sağlamak bile amacımıza ulaştığımızı gösteriyor.

Mehmet Özden: Pamukkale üzerinde yapılan 5 yıllık hizmet sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yusuf Urem: Çok kötü ve vasat görüyorum. Yatırımlar yanlış yerlerde yapıldı. Seyir tepesi için harcanan para bu halkın 100 milyon lirasıydı. Pamukkale nüfus anlamında çok büyük ama gelişmişlik anlamında mahalleler arasında uçurum var. Bağbaşı, Çamlık, Kampüs bölgesine yatırımlar yapılırken aynı yatırımları diğer mahallelerimizde göremedik. 60 bine yakın öğrencisiyle Pamukkale Üniversitesi'nin içerisinde olduğu bir bölgedeyiz. Öğrencilerimiz için gerekli sosyo-kültürel alt yapı belediye tarafından oluşturulamadı. Tarımda yeterli yatırım ve öncülük yapılamadı. Biz bu eksikliklerin farkındayız bunları tamamlamak için geliyoruz.

Mehmet Özden: Pamukkale ilçesi yeni kurulmuş bir ilçe ve ilçeye ne kadar hakimsiniz vatandaşla sokağa çıktığınızda çalışmalarınız nasıl devam ediyor?

Yusuf Urem: Saha çalışmalarım henüz başlamadı. Dün itibariyle adaylık başvurulamız gerçekleşti. Kesin aday olma durumumuz netleşti. Çevrem de bu işi başarabileceğim konusunda bana destek veriyor. Seçilemezsem bile ortaya koyacağım projelerin, seçilenler üzerinde bi etki yaratacağını düşüyorum. Zaten önümüzdeki hafta içerisinde de projelerimizin tanıtıldığı bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Ayakları yere basan bir seçim çalışmamız olacak. Diğer adayların söylemde kaldığı bir çok proje var. Biz söylemde değil projelerimizin gerçekleşmesi yolunda ilerliyoruz.

Mehmet Özden: İttifaklar hakkındaki düşünceniz ne?

Yusuf Urem: İttifaklar Türkiye'de herkesin kendi siyasi iradesini ortaya koyamamasına neden oluyor. Hiç bir partinin, hiç bir seçmeninin oyunun üzerinde tapusu yok. İnsanlar özgür iradeleriyle oy kullanıyorlar sırf partim diğer partiyle ittifak yaptı diye oy verileceğini düşünmüyorum. Verilirse de bunun adının demokrasi olduğunu düşünmüyorum.