15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ; UNUTTURMAYACAĞIZ!

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 15 Temmuz 2016’da yaşananların düşmana ders, dosta ibret olduğunu söyledi. Başkan Erdoğan, “İhanet ile zaferin bir arada olduğu o günü unutmayacağız; unutturmayacağız! ‘Ben öleyim; ülkem yaşasın!’ diyerek, 15 Temmuz gibi büyük bir destanı yazan demokrasi şehitleri ile gazilerimizi, bugün de minnetle anıyorum. Onları da unutmadık; unutmayacağız!” dedi.

  • 14 Temmuz 2019 - 00:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türk Milleti’nin, birlik ve beraberliği ile istiklalinden ödün vermeyerek, 15 Temmuz gibi bir dönüm noktasından tarihi mal olan bir destanla çıktığını vurguladı. DTO Başkanı Erdoğan, “Allah’a şükürler olsun ki; milletimiz ihanet şebekesine karşı dik durdu. Canı pahasına milli değerlerini savundu. Cesareti ve feraseti ile bir büyük belayı, fitneyi durdurdu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, halkımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın kararlı duruşuyla, hain darbe girişimini savuşturdu. Kahraman milletimiz, demokrasimizin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi; tüm dünyaya ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez!’ mesajını verdi. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik… Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaştı. 2301 vatandaşımız ise gazi oldu. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise şükranla anıyoruz. Milletimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Çünkü, dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİNDEN UMUTLUYUZ!”

Türkiye’nin 15 Temmuz gibi büyük bir badire sonrasında hızla ve çok kısa bir sürede toparlandığını da hatırlatan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Ülke olarak, büyümede, istihdamda ve ihracatta durmadan yol almalı, yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da artıracak işlere imza atmalıyız. Demokratik kazanımlarımızı daha da güçlendirerek, çok daha ileri noktalara taşımalıyız. Ancak birlikte hareket eder, hep birlikte ve elbirliğiyle çalışırsak, hepimiz için daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz! O nedenle, iş dünyası olarak, işvereninden emekçisine kadar ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışmalı, var gücümüzle Türkiye’yi daha da ileriye ve iyiye taşımalıyız. Biz, Türkiye’nin geleceğinin güzel olacağına dair umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye! Vatan milletin, irade milletin! 15 Temmuz’u asla unutmayacağız; unutturmayacağız!”